| |     Français | English  
Naslovna
POSLEDICE URAGANA “IRMA” I MOGUCNOSTI EVAKUACIJE GRADJANA

U VEZI SA NEVREMENOM KOJE JE POGODILO FRANCUSKA OSTRVA SVETI MARTIN I SVETI BARTOLOMEJ, FRANCUSKO MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA JE OBAVESTILO DA JE MESTO OKUPLJANJA I PRIHVATA STRANIH DRŽAVLJANA NA AERODROMU GRAND CASE I DA SE TU NALAZE DVA NJIHOVA AGENTA.

POTREBNO JE DA NAŠI GRAĐANI, KOJI ŽELE DA SE EVAKUIŠU IZ OVE OBLASTI, DOĐU NA AERODROM I POTRAŽE AGENTE KRIZNE ĆELIJE (CELLULE DE CRISE) MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA FRANCUSKE. AGENTI SU OPREMLJENI PRSLUKOM, SA POSEBNIM OZNAKAMA, KOJI OMOGUĆAVA DA BUDU UOČENI I IDENTIFIKOVANI. PREVOZ NA OSTRVA GVADALUPE I MARTINIK JE BESPLATAN.

PRIORITET U EVAKUACIJI SE ODREĐUJE PREMA SLEDEĆIM KRITERIJUMIMA: SANITARNA SITUACIJA, PORODIČNA (DA LI IMA TRUDNICA, RODITELJA SA DECOM MLAĐOM OD 10 GODINA) I DR.  

ŠTO SE TIČE POLAZAKA SA OSTRVA MARTINIK I GVADALUPE KA FRANCUSKOJ, AIR FRANCE JE UVEO PREFERENCIJALNE TARIFE ZA FRANCUSKE I STRANE DRŽAVLJANE KOJI ŽELE DA NAPUSTE OBLAST ANTILA I DA SE VRATE U FRANCUSKU. PREMA TRENUTNO DOSTUPNIM INFORMACIJAMA, CENA KARTE U JEDNOM PRAVCU JE OKO 300 EVRA. SAJT NA KOME SE MOGU IZVRSITI REZERVACIJE JE SLEDECI:

https://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos-trafic-aerien-air-france.htm

BROJ TELEFONA NA KOJEM SE MOGU DOBITI INFORMACIJE O SVIM POLASCIMA AIR FRANCE SA OSTRVA KA FRANCUSKOJ JE : + 33 1 55 69 80 89.

MOLIMO SVE GRAĐANE KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ DA SE JAVE AMBASADI.


Verzija za štampu
Važne informacije
Važno obaveštenje