| |     Français | English  
Naslovna
Radna poseta predsednika Vlade i MUP R. Srbije Ivice Dačića Francuskoj, 4. aprila 2013.

Predsednik Vlade i MUP R. Srbije Ivica Dačić boravio je 4. aprila 2013. u radnoj poseti Francuskoj. Tom prilikom susreo se sa francuskim premijerom Žan-Markom Eroom i sa ministrom unutrašnjih poslova Manuelom Valsom. Takođe, u okviru radnog ručka, u udruženju poslodavaca MEDEF, imao je susret sa predstavnicima francuskih kompanija zainteresovanih za investicije u Srbiji. U Rezideniciji ambasadora R. Srbije premijer je razgovarao sa srpskim studentima na školovanju u Francuskoj.

 
Predsednik Vlade i MUP Ivica Dačić izjavio je nakon sastanka sa premijerom Francuske da će se ta zemlja založiti za to da Srbija što pre dobije datum za otpočinjanje pregovora sa EU.
 
Dačić je naveo da je tokom sastanka upoznao Eroa sa situacijom vezanom za razgovore u Briselu, i tom prilikom istakao da je Srbija uložila puno u taj dijalog, koji je povezan i sa pitanjem evropskih integracija naše zemlje.
 
Predsednik Vlade je ukazao na to da Srbija ima rok do utorka, 9. aprila, da se izjasni o tome da li prihvata ono što je ponuđeno u Briselu, tokom razgovora delegacija Beograda i privremenih institucija vlasti u Prištini.
 
Govorilo se o tome da će Priština ponuditi široku autonomiju za Srbe unutar Kosova, ali od toga nema ništa i mi sada imamo taj rok da se izjasnimo o tom predlogu. Više nema o čemu da se vodi dijalog jer prištinska strana neće da pomeri svoje stavove, objasnio je Dačić. 
 
On je saopštio da je razgovor sa premijerom Francuske bio veoma dobar i važan, uz napomenu da Francuska, od svih zemalja na Zapadu, ima najviše razumevanja za stavove Srbije o najvažnijim pitanjima koja muče region.
 
Predsednik Vlade je naglasio da mu je premijer Francuske preneo uveravanja da će se ta zemlja apsolutno založiti za to da Srbija što pre dobije datum za otpočinjanje pregovora, kao i da Francuska apsolutno podržava Srbiju i stoji iza Sporazuma o strateškom partnerstvu.
 
Dačić je rekao da je na sastanku ukazano na tradicionalno prijateljstvo dva naroda, koje je, na žalost Srbije, u poslednjih nekoliko decenija bilo više deo udžbenika iz istorije, nego realne politike.
 
Prema njegovoj oceni, ovo je bio veoma važan sastanak, s obzirom na to da predsednik Vlade Srbije nije posetio Pariz u prethodnih sedam godina, dok je predsednik Francuske poslednji put bio u Beogradu 2001. godine.
 

 
 
 
 

Verzija za štampu
Vesti
PRIJEM KOMPANIJE VINCI U MUZEJU UMETNOSTI I ZANATA
PREZENTACIJA PRIVREDNIH POTENCIJALA VOJVODINE U PARIZU
SVEČANI PRIJEM U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
PRIJEM U 16. ARONDISMANU POVODOM POČETKA NOVE GODINE
SASTANAK SA PREDSEDNICOM GRUPE PRIJATELJSTVA FRANCUSKA-SRBIJA U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
PRIORITETI FRANCUSKOG PREDSEDAVANJA G7 u U 2019. GODINI
IZLOŽBA „CANDILIS JOSIC WOODS“ I KONCERT KVARTETA „PANONIJA“
KONFERENCIJA O BORBI PROTIV ILEGALNE TRGOVINE LAKIM NAORUŽANJEM NA BALKANU
70 GODINA OD USVAJANJA UNIVERZALNE DEKLARACIJE O LJUDSKIM PRAVIMA
IZLOŽBA „SLIKE PROLAZNOG SVETA“ – ODNOSI SRPSKOG I FRANCUSKOG INTIMIZMA
OBELEŽAVANJE STOGODIŠNJICE OD KRAJA PRVOG SVETSKOG RATA
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE 14.02.2018.
SUSRET AMBASADORA RAJKA RISTIĆA SA GENERALNIM SEKRETAROM MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE FRANKOFONIJE (OIF) MIKELOM ŽAN
UČEŠĆE PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NA SAMITU JEDNA PLANETA (ONE PLANET SUMMIT), PARIZ 12.12.2017.g.
Arhiva vesti