| |     Français | English  
Naslovna
Мinistar za evropske integracije Branko Ružić i glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević u radnoj poseti Francuskoj

15.11.2013.

Tokom radne posete Parizu 12. i 13. novembra 2013. ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji prof.dr Tanja Miščević sastali su se sa francuskim ministrom delegiranim za evropske poslove Tjerijem Repentenom, sa kojim su razgovarali o evrointegracijama Srbije i bilateralnim temama u vezi sa nastavkom implementacije Sporazuma o strateškom partnerstvu i unapređenjem ekonomske saradnje. Ministri su ocenili da su bilateralni odnosi Srbije i Francuske u stalnom usponu, o čemu svedoče učestali susreti na visokom nivou. Ministar Ružić i glavni pregovarač Srbije sa EU prof. dr Miščević izrazili su očekivanje da će prva međuvladina pristupna konferencija Srbije i EU biti održana 20. decembra ove godine. Ministar Repenten naglasio je da Srbija može da računa na snažnu podršku Francuske u procesu približavanja Evropskoj uniji i izrazio podršku za usvajanje pregovaračkog okvira koji bi bio usklađen sa potrebama i mogućnostima Srbije.

Tokom dvodnevne radne posete Francuskoj ministar Branko Ružić i glavni pregovarač Srbije sa EU prof. dr Tanja Miščević sastali su se i sa generalnim sekretarom francuske Vlade za evropske poslove Seržom Gijonom, predsednicom Odbora za evropske poslove Narodne skupštine Francuske Danijel Oroa, senatorima i zvaničnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova, a o evropskoj budućnosti Srbije govorili su i na konferenciji na Institutu CERI (Science Po) i na debati u Predstavništvu Evropske komisije u Francuskoj.


Verzija za štampu
Vesti
PRIJEM KOMPANIJE VINCI U MUZEJU UMETNOSTI I ZANATA
PREZENTACIJA PRIVREDNIH POTENCIJALA VOJVODINE U PARIZU
SVEČANI PRIJEM U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
PRIJEM U 16. ARONDISMANU POVODOM POČETKA NOVE GODINE
SASTANAK SA PREDSEDNICOM GRUPE PRIJATELJSTVA FRANCUSKA-SRBIJA U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
PRIORITETI FRANCUSKOG PREDSEDAVANJA G7 u U 2019. GODINI
IZLOŽBA „CANDILIS JOSIC WOODS“ I KONCERT KVARTETA „PANONIJA“
KONFERENCIJA O BORBI PROTIV ILEGALNE TRGOVINE LAKIM NAORUŽANJEM NA BALKANU
70 GODINA OD USVAJANJA UNIVERZALNE DEKLARACIJE O LJUDSKIM PRAVIMA
IZLOŽBA „SLIKE PROLAZNOG SVETA“ – ODNOSI SRPSKOG I FRANCUSKOG INTIMIZMA
OBELEŽAVANJE STOGODIŠNJICE OD KRAJA PRVOG SVETSKOG RATA
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE 14.02.2018.
SUSRET AMBASADORA RAJKA RISTIĆA SA GENERALNIM SEKRETAROM MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE FRANKOFONIJE (OIF) MIKELOM ŽAN
UČEŠĆE PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA NA SAMITU JEDNA PLANETA (ONE PLANET SUMMIT), PARIZ 12.12.2017.g.
Arhiva vesti