| |     Français | English  
Naslovna
SUSRET SA DIREKTOROM LUVRA ŽAN-LUKOM MARTINEZOM

U sredu, 5. februara ambasadorka Nataša Marić se susrela sa direktorom Luvra Žan-Lukom Martinezom. Tokom susreta su razmenjena mišljenja o mogućnostima sardnje srpskih muzeja sa ovom prestižnom francuskom institucijom. PRIJEM U ORGANIZACIJI POSLANICE ŽIVKE PARK POVODOM POČETKA 2020. GODINE

Na poziv Živke Park, poslanice departmana Val Doaz i predsednice Grupe francusko-srpskog prijateljstva u Nacionalnoj skupštini, ambasadorka Nataša Marić je u ponedeljak, 27. januara prisustvovala svečanom prijemu u departmanu Val Doaz.


Opširnije...
SVEČANA LITURGIJA POVODOM SLAVE SVETI SAVA U CRKVI SVETI SAVA U PARIZU

Ambasadorka Nataša Marić je povodom slave Sveti Sava u ponedeljak, 27. januara prisustvovala svetoj liturgiji u crkvi Svetog Save u Parizu, kao i tradicionalnom svečanom ručku.


Opširnije...
16. SVETOSAVSKI BAL NA SENI

Na poziv organizacije srpske dijaspore Savez Srba Francuske, ambasadorka Nataša Marić je u subotu,  25. januara prisustvovala 16. po redu Svetosavskom balu na Seni.


Opširnije...
SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA SVETOG SAVE

U rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu je u petak, 24. januara održana svečana akademija povodom Dana Svetog Save. Na početku programa goste je pozdravila ambasadorka Nataša Marić, a na akademiji su se pesmama predstavili dečji horovi škola srpskog jezika u Parizu.VEČERA U ČAST PETERA HANDKEA, LAUREATA NOBELOVE NAGRADE ZA KNJIŽEVNOST 2019. GODINE

U čast laureata Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea u rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu priređena je svečana večera.

 


Opširnije...
PREDAJA AKREDITIVNIH PISAMA PRINCU ALBERTU II OD MONAKA

Ambasadorka Nataša Marić je u utorak, 21. januara predala akreditivna pisma princu Albertu II od Monaka. 


Opširnije...
SASTANAK SA SENATOROM KRISTIJANOM KANBONOM, PREDSEDNIKOM KOMISIJE ZA SPOLJNE POSLOVE, ODBRANU I ORUŽANE SNAGE U SENATU

U sredu, 15. januara ambasadorka Nataša Marić se susrela sa senatorom Kristijanom Kanbonom, predsednikom Komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage u Senatu. Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima između Francuske i Srbije.     PRETPREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA UNIQUE – UN ARTISTE UN LIEU UN CONCERT

U utorak, 14. januara ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala pretpremijeri filma UNIQUE – Un artiste Un lieu Un concert posvećenog životu i umetničkom opusu proslavljenog srpskog violiniste Nemanje Radulovića.PRIJEM U KE DORSEJU POVODOM POČETKA 2020. GODINE

Ambasadorka Nataša Marić je u utorak, 14. januara prisustvovala prijemu u Ke Dorseju koji je povodom početka 2020. godine za ambasadore akreditovane u Parizu organizovao ministar za spoljne i evropske poslove Francuske Žan-Iv Le Drijan.SVEČANI PRIJEM U NACIONALNOJ SKUPŠTINI

Ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala tradicionalnom novogodišnjem prijemu koji je u utorak, 14. januara za ambasadore akreditovane u Francuskoj priredio predsednik Nacionalne skupštine Rišar Feran. Prijemu u palati  Lasi su prisustvovali predsednik vlade Eduar Filip i značajan broj poslanika. SASTANAK SA SENATOROM DAMJANOM RENAROM

Ambasadorka Nataša Marić se u četvrtak, 9. januara u Senatu sastala sa senatorom Damjanom Renarom. Tokom susreta razmenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima između Francuske i Srbije, kao i o ulozi srpske dijaspore u Francuskoj.SVEČANA BOŽIĆNA LITURGIJA U CRKVI SVETOG SAVE U PARIZU

Uz mnogobrojne Srbe iz Pariza i drugih delova Francuske, svečanoj liturgiji koja je na Božić, 7. januara održana u crkvi Svetog Save u Parizu prisustvovala je i ambasador Nataša Marić sa suprugom.

 


Opširnije...
SVEČANO OTVARANJE POČASNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE U NICI

U ponedeljak, 16. decembra inaugurisan je počasni konzulat Republike Srbije u Nici na čelu sa počasnim konzulom gospodinom Filipom Manžarom. Ambasadorka Nataša Marić je uz prisustvo brojnih zvanica simbolično otvorila konzulat, dok su se pored ambasadorke Marić  zvanicama obratili počasni konzul Manžar, pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Vera Vukićević  i zamenik gradonačelnika Nice Bernar Aso.

 


Opširnije...
OBELEŽENO 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA IZMEĐU FRANCUSKE I SRBIJE U NACIONALNOJ SKUPŠTINI

Povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Francuske, u Nacionalnoj skupštini je 11. decembra 2019. godine upriličen prijem u organizaciji Živke Park, poslanice Republike u pokretu i predsednice Poslaničke grupe prijateljstva, uz prisustvo DS za evropske poslove Ameli de Monšalan i ambasadora Srbije u Parizu Nataše Marić.

 


Opširnije...
POLAGANJE VENCA I CEREMONIJA OŽIVLJAVANJA PLAMENA NA TRIJUMFALNOJ KAPIJI

Na Trijumfalnoj kapiji je u ponedeljak, 9. decembra 2019. godine održana svečana ceremonija tokom koje je ambasador Nataša Marić, uz učešće vojnog orkestra Republikanske garde Francuske, položila venac na grob Neznanog junaka i u skladu sa ceremonijom „oživela“ plamen na spomeniku.

 


Opširnije...
KOKTEL OSSI FRANCUSKA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STUDENATA

Povodom Međunarodnog dana studenata, Organizacija srpskih studenata u Francuskoj OSSI FRANCUSKA je u subotu, 7. decembra priredila koktel u Rezidenciji ambasadora Srbije u Francuskoj. 


Opširnije...
REPLIKA PUŠKE IZ ZBIRKE ISTORIJSKOG MUZEJA SRBIJE URUČENA MUZEJU 1. SVETSKOG RATA U GRADU MO

Ambasadorka Nataša Marić je u četvrtak, 5. decembra posetila Muzej Prvog svetskog rata u gradu Mo, kako bi uručila repliku puške iz zbirke Istorijskog muzeja Srbije.  


Opširnije...
VEČE SRPSKOG FOLKLORA U BOBINJIJU

Na poziv predsednika Saveza srpskog folklora Francuske Bojana Stefanovića, ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala smotri folklora u izvođenju kulturno umetničkih društava Jugos iz Minhena i Oro iz Francuske, održanoj u subotu, 30. novembra u Bobinjiju. 


Opširnije...
FESTIVAL “UN WEEKEND A L’EST – BELGRADE”

U Parizu se od 27. novembra do 2. decembra 2019. godine održava umetnički festival “Une weekend a l’est – Belgrade” posvećen srpskom stvaralaštvu.


Opširnije...
MINISTAR BRANKO RUŽIĆ U POSETI PARIZU

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić boravio je u Parizu od  26. do 28. novembra 2019. godine. Tokom posete ministar Ružić se susreo sa državnim  sekretarom za javne poslove i račune Olivijeom Dusopom i direktorom Direkcije za Kontinentalnu Evropu u Ke Dorseju Frederikom Mondolonijem. Ministar je posetio i Nacionalnu školu za administraciju i obavio razgovor sa direktorom ENA gospodinom Patrikom Žerarom.U REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU SVEČANO OBELEŽEN JUBILEJ – 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA FRANCUSKE I SRBIJE

Povodom 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Francuske i Srbije ambasador Srbije u Parizu Nataša Marić je 20. novembra 2019. godine organizovala panel diskusiju na kojoj su učestvovali bivši francuski ministar, senator i poslanik Žan-Pjer Ševenman, profesor Žan-Pol Bled, spoljni član Srpske akademije nauka i umetnosti, istoričar Frederik Le Moal, zamenik urednika Figaro Magazina Žan-Kristof Buison, doskorašnji ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni i unuk maršala Franša Deperea Kristijan Franš Depere.

 


Opširnije...
PREDSEDNICA VLADE BRNABIĆ U POSETI PARIZU

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je 14. i 15. novembra 2019. godine boravila u poseti Parizu, gde je učestvovala na GovTech samitu posvećenom različitim aspektima uticaja tehnologije na svet i društvo.

 


Opširnije...
PREDSEDNIK VUČIĆ U POSETI PARIZU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u Parizu od 11. do 13. novembra 2019. godine povodom učešća na drugoj konferenciji Pariskog foruma za mir.

 


Opširnije...
SUSRET ŽENSKIH FUDBALSKIH REPREZENTACIJA FRNACUSKE I SRBIJE U BORDOU

Na poziv predsednika Fudbalske federacije Francuske gospodina Noela le Grae, ambasadorka Nataša Marić je u subotu, 9. novembra u Bordou prisustvovala fudbalskom meču ženskih reprezentacija Francuske i Srbije u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope. 


Opširnije...
OBELEŽAVANJE DANA PRIMIRJA U 1. SVETSKOM RATU NA SRPSKOM GROBLJU U TIJEU

Ambasador Nataša Marić i izaslanik odbrane pukovnik Miroslav Nikolić su povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu položili venac na Srpskom vojničkom groblju u Tijeu kod Pariza. 


Opširnije...
PUKOVNIK ŽAK OGAR U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U PARIZU

Pukovnik u penziji Žak Ogar posetio je Ambasadu Republike Srbije u Parizu 28. oktobra. U razgovoru sa ambasadorom Natašom Marić su razmenjena mišljenja o aktuelnim pitanjima u Evropi i svetu.   SVEČANI RUČAK ZA ŽENE AMBASADORE U ORGANIZACIJI GOSPOĐE BRIŽIT MAKRON

Na poziv gosođe Brižit Makron ambasadorka Nataša Marić je 8. oktobra prisustvovala svečanom ručku organizovanom u Jelisejskoj palati za članice grupe ženskih ambasadora u Parizu. Glavna tema razgovora je bila uloga i pozicija žena u savremenom poslovnom i društvenom životu. KOMEMORACIJA POVODOM 85. GODIŠNJICE UBISTVA KRALJA ALEKSANDRA I U MARSEJU

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i državna sekretarka u Ministarstvu odbrane Republike Francuske Ženevijev Darijusek položili su cveće na spomen obeležje u Marseju, na mestu na kojem su, tokom zvanične posete jugoslovenskog kralja Francuskoj, 9. oktobra 1934. godine ubijeni kralj Aleksandar I Karađorđević i ministar inostranih poslova Francuske Lui Bartu.


Opširnije...
TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE NA SAJMU TURIZMA U PARIZU

Ambasadorka Nataša Marić je u utorak, 1. oktobra posetila štand Turističke organizacije Srbije na Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Parizu od 1. do 4. oktobra, gde se susrela sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović i njenim timom.  KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI ŽAKA ŠIRAKA, BIVŠEG PREDSEDNIKA FRANCUSKE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisutvovala je komemoraciji povodom smrti bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka. Komemoracija je održana u ponedeljak, 30. septembra u crkvi Sent Sulpis u Parizu.SRBIJA – EVROPSKI ODBOJKAŠKI ŠAMPION

Pobedom nad selekcijom Slovenije u finalnom meču Prvenstva Evrope za odbojkaše održanom u nedelju, 29. septembra u Parizu, odbojkaši Srbije su se na evropskom odbojkaškom tronu pridružili srpskim odbojkašicama objedinivši titule kontinentalnog prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji. 


Opširnije...
PRIJEM POVODOM NEDELJE MODE U PARIZU

U subotu, 28. septembra u Rezidenciji ambasadora Srbije održan je prijem povodom Nedelje mode u Parizu kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, dijaspore i sveta mode. Tokom večeri organizovana je i degustacija srpskih vina. Događaj je organizovala Svetlana Horvat, predsednica Serbian fashion week-a. SASTANAK MINISTRA SPORTA I OMLADINE VANJE UDOVIČIĆA SA MINISTARKOM SPORTA FRANCUSKE ROKSANOM MARASINEANU

U petak, 27. septembra ministar sporta i omladine Republike Srbije Vanja Udovičić susreo se sa ministarkom za sport Republike Francuske Roksanom Marasineanu. Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o budućim koracima saradnje. SASTANAK SA AMBASADOROM FRANCUSKE U SRBIJI NjEGOVOM EKSELENCIJOM GOSPODINOM ŽAN-LUIJEM FALKONIJEM

U ponedeljak, 23. septembra ambasadorka Nataša Marić se u Rezidenicji ambasadora Srbije u Parizu susrela sa novim ambasadorom Francuske u Beogradu gospodinom Žan-Luijem Falkonijem. Tokom susreta razmenjena su mišljenja o budućoj saradnji i unapređenju bilateralnih odnosa između Francuske i Srbije.KONFERENCIJA PREDSEDNIKA VRHOVNIH SUDOVA DRŽAVA ČLANICA SAVETA EVROPE

Predsednica Ustavnog suda Republike Srbije sudija Vesna Ilić-Prelić je učestvovala na Konferenciji vrhovnih sudova država članica Saveta Evrope koja je održana 12. i 13. septembra u Parizu. Predsednica Ustavnog suda je 12. septembra prisustvovala i svečanom prijemu u Jelisejskoj palati koji je za učesnike skupa upriličio predsednik Francuske Emanuel Makron. SASTANAK SA PEDSEDNICOM USTAVNOG SUDA REPUBLIKE SRBIJE

Ambasadorka Nataša Marić susrela se 11. septembra sa predsednicom Ustavnog suda Republike Srbije sudijom Vesnom Ilić-Prelić povodom njenog boravka u Parizu u cilju učešća na konferenciji predsednika vrhovnih sudova država članica Saveta Evrope. Sastanku je prisustvovala i šef Kabineta predsednika Ustavnog suda Vesna Dabić.SASTANAK AMBASADORKE MARIĆ SA SENATORKOM ELEN KONVEJ MURE

Ambasadorka Nataša Marić susrela se sa potpredsednicom Senata senatorkom Elen Konvej Mure u utorak, 10. septembra. 


Opširnije...
SUSRET AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ SA GENERALNOM SEKRETARKOM OIF LUIZ MUŠIKIVABO

U četvrtak, 5. septembra, ambasadorka Nataša Marić je posetila sedište Međunarodne organizacije Frankofonije gde se susrela sa generalnom sekretarkom Luiz Mušikivabo. 


Opširnije...
ZVANIČNA POSETA PREDSEDNIKA FRANCUSKE REPUBLICI SRBIJI, 15-16. JULA 2019.

Predsednik Francuske Nj.E. gospodin Emanuel Makron boravio je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji 15. i 16. jula 2019. godine. Po dolasku francuskog predsednika, svečano je na aerodromu Nikola Tesla otkrivena ploča povodom zvaničnog početka radova na modernizaciji beogradskog aerodroma koju će sprovesti kompanija VINCI Airports. 


Opširnije...
„LES FRANÇAIS CONNAISSENT-ILS VRAIMENT LA SERBIE?“ - AUTORSKI TEKST AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ ZA LE FIGARO

Povodom zvanične posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Republici Srbiji, Le Figaro je 15. jula, objavio autorski tekst ambasadorke Nataše Marić pod naslovom „Les français connaissent-ils vraiment la Serbie?“. 


Opširnije...
VOJNA PARADA POVODOM NACIONALNOG DANA FRANCUSKE

Povodom Nacionalnog dana Francuske ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala tradicionalnoj vojnoj paradi koja se održava 14. jula na trgu Konkord. PRIJEM U HÔTEL DE BRIENNE POVODOM NACIONALNOG DANA FRANCUSKE

Ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala prijemu koji je povodom Nacionalnog dana Francuske u l’Hôtel de Brienne priredila ministarka odbrane gospođa Flarans Parli. Prijemu je prisustvovao i francuski predsednik Emanuel Makron.OBELEŽAVANJE VIDOVDANA U 15. PARISKOM ARODNISMANU

Povodom obeležavanja velikog srpskog praznika Vidovdana, ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala svečanom koncertu hora učenika Prizrenske bogoslovije, Tanje Andrijić i Dragoljuba Bajića u pratnji Nevene Živković iz ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. 


Opširnije...
PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANA BRNABIĆ U POSETI REPUBLICI FRANCUSKOJ

Predsednica Vlade Republike Srbije gospođa Ana Brnabić boravila je 19. i 20. juna 2019. godine u poseti Republici Francuskoj. 


Opširnije...
OMAŽ VELIKOM SRPSKOM SLIKARU PETRU OMČIKUSU

Ambasada Republike Srbije je u utorak, 11. juna u prostorijama Kulturnog centra Srbije organizovala veče posvećeno čuvenom srpskom slikaru Petru Omčikusu koji je nedavno preminuo u Beogradu. 


Opširnije...
OBELEŽAVANJE 75. GODIŠNJICE ISKRCAVANJA SAVEZNIKA U NORMANDIJI

Na poziv francuskog premijera, ambasadorka Nataša Marić je u četvrtak, 6. juna prisustvovala svečanoj ceremoniji u Centre Juno Beach kojom je obeležena 75. godišnjica savezničkog iskrcavanja u Normandiji. Pored predsednika francuske vlade Eduarda Filipa, prisutnima se obratio i kanadski premijer Džastin Trudo. Skupu su prisustvovali i MIP Žan-Iv le Drijan, predsednik Nacionalne skupštine Rišar Feran, predsednica predstavničkog doma SAD Nensi Pelozi, ratni veterani, predstavnici diplomatskog kora i drugi.SABOR KNJIŽEVNIKA, IZDAVAČA I TURISTIČKIH POTENCIJALA SRBIJE U PARIZU

U rezidenciji ambasadora Republike Srbije u Parizu u četvrtak, 23. maja održan je koktel povodom svečanog otvaranja Sabora književnika, izdavača i turističkih potencijala Republike Srbije. IZLOŽBA SLIKA „SAVA ŠUMANOVIĆ I TAJNA POD KUPOLOM“

U petak, 17. maja u Kulturnom centru Srbije svečano je otvorena izložba slika proslavljenog srpskog slikara Save Šumanovića. 


Opširnije...
SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM 15. ARONDISMANA GOSPODINOM FILIPOM GUJONOM

U sredu, 15. maja ambasadorka Nataša Marić je posetila 15. arondisman Pariza gde se susrela sa gradonačelnikom gospodinom Filipom Gujonom. Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o budućoj saradnji, podršci srpskoj zajednici u realizaciji kulturnih manifestacija, kao i o brojnim drugim pitanjima.CENTRALNA KOMEMORACIJA POVODOM DANA POBEDE U DRUGOM SVETSKOM RATU

Povodom obleležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu u sredu, 8. maja  je kod Trijumfalne kapije održana komemoracija kojoj su prisustvovali francuski predsednik gospodin Emanuel Makron i predsednik Vlade gospodin Eduar Filip, članovi vlade, diplomatski i vojni kor i druge uvažene zvanice.


Opširnije...
SVEČANA MISA U KATEDRALI SEN LUI DEZ INVALID U ČAST SEĆANJA NA PALE ZA FRANCUSKU

Povodom obeležavanja 74 godine od pobede u Drugom svetskom ratu ambasadorka Nataša Marić je na poziv državne sekretarke u Ministarstvu odbrane gospođe Ženevijev Darijusek u nedelju, 5. maja prisustvovala svečanoj misi u katedrali Sen Lui dez Invalid održanoj u čast sećanja na one koji su položili živote za Francusku. 


Opširnije...
USKRŠNJA LITURGIJA U CRKVI SVETOG SAVE U PARIZU

U subotu, 27. aprila ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala svečanoj uskršnjoj liturgiji u crkvi Svetog Save u Parizu. 


Opširnije...
CEREMONIJA POVODOM POŽARA U NOTR DAMU U ORGANIZACIJI GRADA PARIZA

Povodom katastrofalnog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam, 18. aprila je na platou ispred Skupštine grada Pariza organizovana ceremonija u znak iskazivanja zahvalnosti svima koji su doprineli spasavanju katedrale, tokom koje je najveća počast iskazana pripadnicima vatrogasne službe koji su nakon devet sati savladali požar.
 


Opširnije...
KOKTEL POVODOM RETROSPEKTIVE FILMOVA ŽELIMIRA ŽILNIKA U CENTRU POMPIDU

U čast proslavljenog srpskog reditelja Želimira Žilnika, ambasador Nataša Marić je u utorak, 16. aprila u Rezidenciji upriličila koktel za predstavnike Centra Pompidu i diplomatskog kora. Povod za organizovanje koktela bilo je održavanje retrospektive posvećene stvaralaštvu Želimira Žilnika u pariskom Centru Žorž Pompidu, realizovane u partnerstvu sa Filmskim centrom Srbije. Retrospektiva filmova je počela 12. aprila i trajaće do 12. maja.
 


Opširnije...
SASTANAK SA GENERALNIM SEKRETAROM MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE ZA VINO I VINOVU LOZU

Ambasadorka Nataša Marić se u utorak, 16. aprila u prostorijama Ambasade susrela sa generalnim sekretarom Međunarodne organizacije za vino i vinovu lozu Paom Rokom. Tokom razgovora razmenjena su mišljenja o radu ove organizacije i budućoj saradnji.PREDAJA AKREDITIVA NA SVEČANOJ CEREMONIJI U JELISEJSKOJ PALATI

Ambasadorka Nataša Marić je u petak, 12. aprila 2019. godine predala akreditivna pisma francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na svečanoj ceremoniji upriličenoj u Jelisejskoj palati za grupu bilateralnih ambasadora. Ceremoniji je prisustvovao i vojni izaslanik pukovnik Miroslav Nikolić.


Opširnije...
SRBIJA REIZABRANA ZA POTPREDSEDNIKA GENERALNE SKUPSTINE EUTELSAT IGO

41. Generalna Skupština Evropske agencije za satelitsku komunikaciju - EUTELSAT Igo održana je u Parizu 10. i 11. aprila 2019. godine.

 

 


Opširnije...
PROFESOR ŽAN POL BLED U POSETI REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU

Ambasadorka Nataša Marić se u sredu, 3. aprila susrela sa profesorom Žan Pol Bledom. Razmenjena su viđenja o srpsko-francuskim odnosima u svetlu obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dveju država. Profesor Žan Pol Bled je od 2015. godine inostrani član Srpske akademije nauka i umetnosti.PROMOCIJA NOVOG SADA KAO EVROPSKE PRESTONICE MLADIH ZA 2019. U KULTURNOM CENTRU

U prostorijama Kulturnog centra Srbije je u utorak, 2. aprila organizovana promocija Novog Sada kao kulturne prestonice Evrope u 2019. godini. Prisutnima su se obratili direktor Kulturnog centra Radoslav Pavlović, ambasadorka Nataša Marić, zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i koordinator projekta Vukašin Grozdanović. Prijemu su prisustvovali i narodna poslanica Liliana Tangi, predstavnici gradova Pariz i Amien, departmana Val Doaz, Ke Dorseja, fakulteta Sajans Po i drugih uglednih institucija.SUSRET SA DELEGACIJOM OPENS2019 U REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU

Povodom promocije Novog Sada kao prestonice mladih za 2019. godinu, ambasadorka Nataša Marić je u ponedeljak, 1. aprila u Rezidenciji ambasadora primila delegaciju mladih iz Novog Sada. Gosti su ambasadorki predstavili projekat OPENS2019 i razmenjena su mišljenja o položaju i ulozi mladih u Srbiji.TRIBINA POVODOM 20. GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA

Povodom 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, u organizaciji vojnog izaslanika Republike Srbije pukovnika Miroslava Nikolića u utorak, 26. marta organizovana je tribina na kojoj su učestvovali gospodin Žak Ogar, pukovnik u penziji i Andre Rakoto, direktor Nacionalne kancelarije za ratne veterane i žrtve rata pariskog regiona . Nakon uvodnog istupanja pukovnika Nikolića prikazan je dokumentarni film, dok je nakon izlaganja gospodina Ogara i gospodina Rakotoa usledila sesija pitanja i odgovora. Tribini je prisustvovala i ambasadorka Nataša Marić. UČEŠĆE SPECIJALNOG IZASLANIKA PREDSEDNIKA REPUBLIKE NA SASTANKU IZVRŠNOG SAVETA OIF

Lični izaslanik predsednika Republike Srbije gospodin Nikola Selaković, generalni sekretar Predsedništva, učestvovao je na Izvršnom savetu Frankofonije koji je održan u utorak, 26. marta u Parizu. Srbija je prvi put učestvovala u svojstvu pridruženog člana, što je status koji je dobila na Samitu Frankofonije održanom u Jerevanu oktobra 2018. godine.SUSRET SA UREDNIKOM ČASOPISA LA LETTRE DIPLOMATIQUE

Ambasadorka Nataša Marić se u ponedeljak, 25. marta u Ambasadi susrela sa urednikom diplomatskog časopisa La Lettre Diplomatique Didijeom Vidalom. Gospodin Vidal je predstavio časopis koji prati diplomatska dešavanja u Francuskoj, a tokom sastanka su razmenjena i mišljenja o mogućim oblastima saradnje.IZLOŽBA ISTORIJSKOG MUZEJA SRBIJE POVODOM 20 GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA

Povodom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, Istorijski muzej Srbije je u Kulturnom centru Srbije u Parizu organizovao izložbu slika na kojoj su predstavljeni radovi slikarke Biljane Vilimon i slikara Vladimira Veličkovića. Otvaranju izožbe u subotu, 23. marta je prisustvovala ambasadorka Nataša Marić.POSETA PREDSEDNIKA FRANCUSKE EMANUELA MAKRONA ORGANIZACIJI FRANKOFONIJE

Povodom posete francuskog predsednika gospodina Emanuela Makrona Međunarodnoj organizaciji Frankofonije, generalna sekretarka OIF Luiz Mušikivabo je u sredu, 20. marta upriličila koktel za ambasadore država članica. Prijemu je prsustvovala i ambasadorka Nataša Marić.OKRUGLI STO – PREZENTACIJA FRANKOFONOG MASTER PROGRAMA UNESKO

Na poziv profesorke Milene Dragićević Šešić, ambasadorka Nataša Marić je u utorak, 19. marta prisustvovala prezentaciji frankofonog Master programa UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu. Prezentacija je bila organizovana u Kulturnom centru Srbije. POSETA POČASNOG KONZULA REPUBLIKE SRBIJE FILIPA MANŽARA AMBASADI

Ambasadorka Nataša Marić i konzul Ivana Stanković su u utorak, 19. marta u prostorijama Ambasade primile počasnog konzula Republike Srbije u Nici gospodina Filipa Manžara. Tokom susreta počasnom konzulu su uručeni simboli Republike Srbije i razmotreni su koraci buduće saradnje. RVAČKI KLUB PARTIZAN U POSETI PARIZU

Povodom posete rvačkog kluba Partizan Parizu, ambasadorka Nataša Marić je u petak, 15. marta u Rezidenciji ambasadora ugostila rukovodstvo, trenere i selekciju mladih rvača uzrasta 8 do 15 godina. SASTANAK SA DIPLOMATSKIM SAVETNIKOM PREDSEDNIKA SKUPŠTINE NATAŠOM RANBON

Ambasadorka Nataša Marić se u ponedeljak, 11. marta susrela sa diplomatskim savetnikom predsednika Nacionalne skupštine gospođom Natašom Ranbon. 


Opširnije...
PRIJEM POVODOM DANA ŽENA U MEĐUNARODNOJ ORGANIZACIJI FRANKOFONIJE

Ambasadorka Nataša Marić je u petak, 8. marta prisustvovala prijemu u Međunarodnoj organizaciji frankofonije koji je organizovan povodom Dana žena.   PRIJEM POVODOM DANA ŽENA U KE DORSEJU

Povodom Dana žena je u Ke Dorseju u petak, 8. marta upriličen skup posvećen ulozi žena u savremenom svetu. 


Opširnije...
PROFESOR DENIS MUTON U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U PARIZU

Ambasadorka Nataša Marić je u četvrtak, 7. marta u prostorijama Ambasade Srbije ugostila profesora Denisa Mutona,  direktora Odeljenja za pravne nauke u Evropskom univerzitetskom centru Univerziteta Nansi 2. U razgovoru su razmenjena mišljenja o aktuelnim temama u EU i evrointegraciji Republike Srbije.SKUP POVODOM DANA ŽENA U ORGANIZACIJI POSLANICE MIREJ KLAPO

U četvrtak, 7. marta u Nacionalnoj skupštini u organizaciji poslanice Mirej Klapo održan je skup povodom Dana žena. Tokom susreta kojem su prisustvovale žene koje obavljaju dužnost ambasadora u Parizu razmotrena je uloga žena u diplomatiji. Skupu je prisustvovala i ambasadorka Srbije Nataša Marić.SASTANAK U MEĐUNARODNOM BIROU ZA IZLOŽBE

Ambasadorka Nataša Marić je u sredu, 6. marta posetila sedište Međunarodnog biroa za izložbe u Parizu, gde se susrela sa generalnim sekretarom gospodinom Visentom Gonzalesom Loskertalesom. U srdačnom razgovoru razmenjena su mišljenja o saradnji u okviru ove organizacije. SASTANAK SA DIPLOMATSKIM SAVETNIKOM PREDSEDNIKA SENATA UBEROM DE KANSONOM

U Rezidenciji ambasadora Republike Srbije je u ponedeljak, 4. marta organizovan susret ambasadorke Nataše Marić i gospodina Ubera de Kansona, diplomatskog savetnika predsednika Senata. Teme razgovora bili su bilateralni odnosi između Srbije i Francuske i mogućnosti buduće saradnje.SASTANAK SA PISCEM PATRIKOM BESONOM

U ponedeljak, 4. marta ambasadorka Nataša Marić je u Ambasadi Republike Srbije ugostila pisca i novinara gospodina Patrika Besona. Tokom susreta razmotreni su francusko-srpski odnosi i moguća polja saradnje u oblasti kulture i izdavaštva. Sastanku su prisustvovale i spisateljica An Sofi Stefanini i konzul Srbije u Parizu Ivana Stanković.


Opširnije...
PROFESOR POL LUI TOMA U POSETI AMBASADI SRBIJE

Profesor Pol Lui Toma je u petak, 1. marta posetio Ambasadu Republike Srbije u Parizu i susreo se sa ambasadorkom Natašom Marić. U razgovoru koji je najvećim delom bio posvećen kulturi razmenjena su mišljenja o saradnji između Francuske i Srbije u ovoj oblasti i o prezentaciji srpske kulture u Francuskoj. SUSRET SA PREDSTAVNICIMA MEDEF INTERNATIONAL

U ponedeljak, 25. februara je na poziv MEDEF International–a upriličen susret između ambasadorke Nataše Marić i gospodina Šarla Paradia, CEO Bouygues Construction i direktora za Balkan u MEDEF International-u i gospođe Djulije Pepeloni iz Odeljenja za Evroaziju MEDEF International-a. Na sastanku su razmenjena mišljenja o francusko-srpskoj privrednoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje.SASTANAK AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ SA PREDSEDNICOM OPŠTINE 16. ARONDISMANA

Ambasadorka Nataša Marić se u petak, 22. februara susrela sa predsednicom opštine 16. pariskog arondismana gospođom Danijel Giazi. Na sastanku su razmotrene moguće oblasti saradnje. Ambasada Republike Srbije i rezidencija ambasadora se nalaze u 16. arodnsimanu.SUSRET AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ SA POSLANICIMA LILIJANOM TANGI I ŽAKOM MEROM

Ambasadorka Nataša Marić se u sredu, 20. februara u Nacionalnoj skupštini susrela sa francuskim poslanicima Lilijanom Tangi i Žakom Merom. Na sastanku su razmenjena mišljenja o bilateralnim odnosima između Francuske i Srbije i mogućnostima njihovog daljeg unapređivanja.50. MEĐUNARODNA SESIJA EVROPSKOG PARLAMENTA

U Parizu je u ponedeljak, 18. februara održana 50. Međunarodna sesija Evropskog parlamenta – događaj koji okuplja studente iz država članica i kandidata za članstvo u EU koji se takmiče u debatama koje simuliraju rad Evropskog parlamenta. 


Opširnije...
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE

U rezidenciji ambasadora Republike Srbije u Parizu je u četvrtak, 14. februara održan prijem povodom Dana državnosti Republike Srbije. Prisutnima su se obratili ambasadorka Nataša Marić i predsednica grupe prijateljstva Francuska-Srbija u Nacionalnoj skupštini narodna poslanica Živka Park.


 


Opširnije...
IZLOŽBA SLIKA PETRA LUBARDE

U Kulturnom centru Srbije u Parizu je u sredu, 13. februara otvorena izložba dela slikara Petra Lubarde. Izloženo je 12 radova iz zbirke Kuće legata, koja je organizator projekta. 

Izložbu je otvorila ambasadorka Nataša Marić, a predstavili su je gospodin Filip Brusić Renaud, direktor Kuće legata, i kustos izložbe gospođa Dina Pavić. Uvodnom rečju goste je pozdravio i direktor Kulturnog centra Radoslav Pavlović.IZLOŽBA ART CAPITAL U GRAND PALAIS

Na poziv organizatora i srpskih umetnika, ambasadorka Nataša Marić je u utorak, 12. februara prisustvovala otvaranju izložbe Art Capital koja se tradicionalno održava u Grand Palais. Na izuzetno posećenoj izložbi radove su predstavili i srpski slikari – Zoran Ivanović, Dragan Pajović Gana i Jarmila Vešović. 


Opširnije...
SASTANAK SA SENATORIMA ČLANOVIMA GRUPE PRIJATELJSTVA FRANCUSKA-ZAPADNI BALKAN

Na poziv senatorke Marte de Sidrak, predsednice Grupe prijateljstva Francuska-Srbija u Senatu, ambasadorka Nataša Marić je u utorak, 12. februara imala sastanak sa senatorima članovima grupe prijateljstva. 


Opširnije...
GOSTOVANJE PROFESORA BRANKA MILANOVIĆA U PARIZU

Dr Branko Milanović, ekonomski stručnjak, predavač na City University of New York i bivsi vodeći analitičar u Istraživačkom centru Svetske banke je u petak, 8. februara u Srpskom kulturnom centru u Parizu održao predavanje na temu ekonomske nejednakosti u svetu. 


Opširnije...
PRIJEM U KE DORSEJU POVODOM POČETKA 2019. GODINE

Ambasadorka Nataša Marić je u ponedeljak, 4. februara, prisustvovala prijemu u Ke Dorseju koji je povodom početka 2019. godine za ambasadore akreditovane u Parizu organizovao ministar za spoljne i evropske poslove Francuske Le Drijan. PRIJEM U SEDIŠTU MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE FRANKOFONIJE

Generalna sekretarka Međunarodne organizacije za Frankofoniju Luiz Muškivabo priredila je u sredu, 30. januara, prijem za ambasadore država članica ove međunarodne organizacije akreditovane u Parizu. 


Opširnije...
PRIJEM U ORGANIZACIJI POSLANICE ŽIVKE PARK POVODOM POČETKA 2019. GODINE

Na poziv poslanice departmana Val Doaz Živke Park, predsednice Grupe francusko-srpskog prijateljstva u Nacionalnoj skupštini, ambasadorka Nataša Marić je u ponedeljak, 28. januara, prisustvovala svečanom prijemu u departmanu Val Doaz. 


Opširnije...
15. SVETOSAVSKI BAL NA SENI

Na poziv organizacije srpske dijaspore Savet Srba Francuske, ambasadorka Nataša Marić je u nedelju, 27. januara, prisustvovala 15. po redu Svetosavskom balu na Seni. 


Opširnije...
SVEČANA LITURGIJA POVODOM SLAVE SVETI SAVA U CRKVI SVETI SAVA U PARIZU

Ambasadorka Nataša Marić je povodom slave Sveti Sava prisustvovala svetoj liturgiji u crkvi Svetog Save u Parizu, kao i tradicionalnom svečanom ručku. SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA SVETOG SAVE

U rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu u subotu, 26. januara, održana je svečana akademija povodom Dana Svetog Save. Na početku programa goste je pozdravila ambasadorka Nataša Marić, a na akademiji su se pesmama predstavili dečji horovi škola srpskog jezika u Parizu, profesor Petar Gojković, pevač Neša Galija, Vesna Dimić, izvođač izvorne narodne muzike i drugi.AMBASADORKA SRBIJE U POSETI CRKVI SVETOG SAVE U PARIZU

Ambasadorka Nataša Marić posetila je u petak, 25. januara, crkvu Svetog Save u Parizu i upoznala se sa sveštenstvom, životom i radom parohije, kao i cele Eparhije Zapadnoevropske. Sastanku su prisustvovali starešina crkve otac Nikola Škrbic, otac Slaviša Šanjić, otac Justin Jeremić, sekretar Eparhije gospodin Novak Bilić i predsednik Saveza Srba Francuske gospodin Đuro Ćetković.SUSRET SA PREDSEDNICOM REGIONA ILE DE FRANCE GOSPOĐOM VALERI PEKRES

Na poziv švedske ambasadorke Veronike Vand-Danielson, ambasadorka Nataša Marić je prisustvovala radnom ručku za ćlanice predstavnice neformalne grupe Sercle d’ Ambassadrice, na kojem je počasna gošća bila predsednica regiona Ile de France gospođa Valeri Pekres. Tokom ručka razmenjena su mišljenja o savremenim društvenim i ekonomskim promenama. PREZENTACIJA PRIVREDNIH POTENCIJALA VOJVODINE U PARIZU

Delegacija Pokrajinske vlade AP Vojvodine predvođena predsednikom Igorom Mirovićem posetila je Pariz i u centralnoj Privrednoj komori Velikog Pariza u četvrtak, 17. januara, predstavila prednosti investiranja u Vojvodinu. 


Opširnije...
PRIJEM KOMPANIJE VINCI U MUZEJU UMETNOSTI I ZANATA

Kompanija Vinci je u sredu, 16. januara u Muzeju umetnosti i zanata upriličila svečani prijem na kojem je CEO VINCI Concssions i predsednik VINCI Airoports gospodin Nikolas Notbart predstavio tekuće i buduće projekte ove kompanije. 


Opširnije...
SVEČANI PRIJEM U NACIONALNOJ SKUPŠTINI

Ambasadorka Nataša Marić prisustvovala je tradicionalnom novogodišnjem prijemu koji je u utorak, 15. januara za ambasadore akreditovane u Francuskoj priredio predsednik Nacionalne skuštine gospodin Rišar Feran. Prijemu u palati Lasi su prisustvovali i predsednik vlade Eduar Filip i značajan broj poslanika.  PRIJEM U 16. ARONDISMANU POVODOM POČETKA NOVE GODINE

Povodom početka Nove godine u svečanoj sali 16. arondismana u Parizu je u ponedeljak, 14. januara organizovan prijem na kojem su, pored predstavnika lokalnih vlasti i službi, prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora među kojima je bila i ambasadorka Nataša Marić. Ambasada Republike Srbije i Rezidencija ambasadora se nalaze u 16. pariskom arondismanu. SASTANAK SA PREDSEDNICOM GRUPE PRIJATELJSTVA FRANCUSKA-SRBIJA U NACIONALNOJ SKUPŠTINI

Ambasadorka Nataša Marić je u ponedeljak, 14. januara 2019. godine, u Ambasadi Republike Srbije u Parizu ugostila poslanicu Republike u pokretu gospođu Živku Park, predsednicu grupe prijateljstva Francuska-Srbija u Nacionalnoj skupštini. 


Opširnije...
Vesti
SUSRET SA DIREKTOROM LUVRA ŽAN-LUKOM MARTINEZOM
PRIJEM U ORGANIZACIJI POSLANICE ŽIVKE PARK POVODOM POČETKA 2020. GODINE
SVEČANA LITURGIJA POVODOM SLAVE SVETI SAVA U CRKVI SVETI SAVA U PARIZU
16. SVETOSAVSKI BAL NA SENI
SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA SVETOG SAVE
VEČERA U ČAST PETERA HANDKEA, LAUREATA NOBELOVE NAGRADE ZA KNJIŽEVNOST 2019. GODINE
PREDAJA AKREDITIVNIH PISAMA PRINCU ALBERTU II OD MONAKA
SASTANAK SA SENATOROM KRISTIJANOM KANBONOM, PREDSEDNIKOM KOMISIJE ZA SPOLJNE POSLOVE, ODBRANU I ORUŽANE SNAGE U SENATU
PRETPREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA UNIQUE – UN ARTISTE UN LIEU UN CONCERT
PRIJEM U KE DORSEJU POVODOM POČETKA 2020. GODINE
SVEČANI PRIJEM U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
SASTANAK SA SENATOROM DAMJANOM RENAROM
SVEČANA BOŽIĆNA LITURGIJA U CRKVI SVETOG SAVE U PARIZU
SVEČANO OTVARANJE POČASNOG KONZULATA REPUBLIKE SRBIJE U NICI
OBELEŽENO 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA IZMEĐU FRANCUSKE I SRBIJE U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
POLAGANJE VENCA I CEREMONIJA OŽIVLJAVANJA PLAMENA NA TRIJUMFALNOJ KAPIJI
KOKTEL OSSI FRANCUSKA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STUDENATA
REPLIKA PUŠKE IZ ZBIRKE ISTORIJSKOG MUZEJA SRBIJE URUČENA MUZEJU 1. SVETSKOG RATA U GRADU MO
VEČE SRPSKOG FOLKLORA U BOBINJIJU
FESTIVAL “UN WEEKEND A L’EST – BELGRADE”
MINISTAR BRANKO RUŽIĆ U POSETI PARIZU
U REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU SVEČANO OBELEŽEN JUBILEJ – 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA FRANCUSKE I SRBIJE
PREDSEDNICA VLADE BRNABIĆ U POSETI PARIZU
PREDSEDNIK VUČIĆ U POSETI PARIZU
SUSRET ŽENSKIH FUDBALSKIH REPREZENTACIJA FRNACUSKE I SRBIJE U BORDOU
OBELEŽAVANJE DANA PRIMIRJA U 1. SVETSKOM RATU NA SRPSKOM GROBLJU U TIJEU
PUKOVNIK ŽAK OGAR U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U PARIZU
SVEČANI RUČAK ZA ŽENE AMBASADORE U ORGANIZACIJI GOSPOĐE BRIŽIT MAKRON
KOMEMORACIJA POVODOM 85. GODIŠNJICE UBISTVA KRALJA ALEKSANDRA I U MARSEJU
TURISTIČKA ORGANIZACIJA SRBIJE NA SAJMU TURIZMA U PARIZU
KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI ŽAKA ŠIRAKA, BIVŠEG PREDSEDNIKA FRANCUSKE
SRBIJA – EVROPSKI ODBOJKAŠKI ŠAMPION
PRIJEM POVODOM NEDELJE MODE U PARIZU
SASTANAK MINISTRA SPORTA I OMLADINE VANJE UDOVIČIĆA SA MINISTARKOM SPORTA FRANCUSKE ROKSANOM MARASINEANU
SASTANAK SA AMBASADOROM FRANCUSKE U SRBIJI NjEGOVOM EKSELENCIJOM GOSPODINOM ŽAN-LUIJEM FALKONIJEM
KONFERENCIJA PREDSEDNIKA VRHOVNIH SUDOVA DRŽAVA ČLANICA SAVETA EVROPE
SASTANAK SA PEDSEDNICOM USTAVNOG SUDA REPUBLIKE SRBIJE
SASTANAK AMBASADORKE MARIĆ SA SENATORKOM ELEN KONVEJ MURE
SUSRET AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ SA GENERALNOM SEKRETARKOM OIF LUIZ MUŠIKIVABO
ZVANIČNA POSETA PREDSEDNIKA FRANCUSKE REPUBLICI SRBIJI, 15-16. JULA 2019.
„LES FRANÇAIS CONNAISSENT-ILS VRAIMENT LA SERBIE?“ - AUTORSKI TEKST AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ ZA LE FIGARO
VOJNA PARADA POVODOM NACIONALNOG DANA FRANCUSKE
PRIJEM U HÔTEL DE BRIENNE POVODOM NACIONALNOG DANA FRANCUSKE
OBELEŽAVANJE VIDOVDANA U 15. PARISKOM ARODNISMANU
PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANA BRNABIĆ U POSETI REPUBLICI FRANCUSKOJ
OMAŽ VELIKOM SRPSKOM SLIKARU PETRU OMČIKUSU
OBELEŽAVANJE 75. GODIŠNJICE ISKRCAVANJA SAVEZNIKA U NORMANDIJI
SABOR KNJIŽEVNIKA, IZDAVAČA I TURISTIČKIH POTENCIJALA SRBIJE U PARIZU
IZLOŽBA SLIKA „SAVA ŠUMANOVIĆ I TAJNA POD KUPOLOM“
SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM 15. ARONDISMANA GOSPODINOM FILIPOM GUJONOM
CENTRALNA KOMEMORACIJA POVODOM DANA POBEDE U DRUGOM SVETSKOM RATU
SVEČANA MISA U KATEDRALI SEN LUI DEZ INVALID U ČAST SEĆANJA NA PALE ZA FRANCUSKU
USKRŠNJA LITURGIJA U CRKVI SVETOG SAVE U PARIZU
CEREMONIJA POVODOM POŽARA U NOTR DAMU U ORGANIZACIJI GRADA PARIZA
KOKTEL POVODOM RETROSPEKTIVE FILMOVA ŽELIMIRA ŽILNIKA U CENTRU POMPIDU
SASTANAK SA GENERALNIM SEKRETAROM MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE ZA VINO I VINOVU LOZU
PREDAJA AKREDITIVA NA SVEČANOJ CEREMONIJI U JELISEJSKOJ PALATI
SRBIJA REIZABRANA ZA POTPREDSEDNIKA GENERALNE SKUPSTINE EUTELSAT IGO
PROFESOR ŽAN POL BLED U POSETI REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU
PROMOCIJA NOVOG SADA KAO EVROPSKE PRESTONICE MLADIH ZA 2019. U KULTURNOM CENTRU
SUSRET SA DELEGACIJOM OPENS2019 U REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU
TRIBINA POVODOM 20. GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA
UČEŠĆE SPECIJALNOG IZASLANIKA PREDSEDNIKA REPUBLIKE NA SASTANKU IZVRŠNOG SAVETA OIF
SUSRET SA UREDNIKOM ČASOPISA LA LETTRE DIPLOMATIQUE
IZLOŽBA ISTORIJSKOG MUZEJA SRBIJE POVODOM 20 GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA
POSETA PREDSEDNIKA FRANCUSKE EMANUELA MAKRONA ORGANIZACIJI FRANKOFONIJE
OKRUGLI STO – PREZENTACIJA FRANKOFONOG MASTER PROGRAMA UNESKO
POSETA POČASNOG KONZULA REPUBLIKE SRBIJE FILIPA MANŽARA AMBASADI
RVAČKI KLUB PARTIZAN U POSETI PARIZU
SASTANAK SA DIPLOMATSKIM SAVETNIKOM PREDSEDNIKA SKUPŠTINE NATAŠOM RANBON
PRIJEM POVODOM DANA ŽENA U MEĐUNARODNOJ ORGANIZACIJI FRANKOFONIJE
PRIJEM POVODOM DANA ŽENA U KE DORSEJU
PROFESOR DENIS MUTON U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U PARIZU
SKUP POVODOM DANA ŽENA U ORGANIZACIJI POSLANICE MIREJ KLAPO
SASTANAK U MEĐUNARODNOM BIROU ZA IZLOŽBE
SASTANAK SA DIPLOMATSKIM SAVETNIKOM PREDSEDNIKA SENATA UBEROM DE KANSONOM
SASTANAK SA PISCEM PATRIKOM BESONOM
PROFESOR POL LUI TOMA U POSETI AMBASADI SRBIJE
SUSRET SA PREDSTAVNICIMA MEDEF INTERNATIONAL
SASTANAK AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ SA PREDSEDNICOM OPŠTINE 16. ARONDISMANA
SUSRET AMBASADORKE NATAŠE MARIĆ SA POSLANICIMA LILIJANOM TANGI I ŽAKOM MEROM
50. MEĐUNARODNA SESIJA EVROPSKOG PARLAMENTA
PRIJEM POVODOM DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE
IZLOŽBA SLIKA PETRA LUBARDE
IZLOŽBA ART CAPITAL U GRAND PALAIS
SASTANAK SA SENATORIMA ČLANOVIMA GRUPE PRIJATELJSTVA FRANCUSKA-ZAPADNI BALKAN
GOSTOVANJE PROFESORA BRANKA MILANOVIĆA U PARIZU
PRIJEM U KE DORSEJU POVODOM POČETKA 2019. GODINE
PRIJEM U SEDIŠTU MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE FRANKOFONIJE
PRIJEM U ORGANIZACIJI POSLANICE ŽIVKE PARK POVODOM POČETKA 2019. GODINE
15. SVETOSAVSKI BAL NA SENI
SVEČANA LITURGIJA POVODOM SLAVE SVETI SAVA U CRKVI SVETI SAVA U PARIZU
SVEČANA AKADEMIJA POVODOM DANA SVETOG SAVE
AMBASADORKA SRBIJE U POSETI CRKVI SVETOG SAVE U PARIZU
SUSRET SA PREDSEDNICOM REGIONA ILE DE FRANCE GOSPOĐOM VALERI PEKRES
PREZENTACIJA PRIVREDNIH POTENCIJALA VOJVODINE U PARIZU
PRIJEM KOMPANIJE VINCI U MUZEJU UMETNOSTI I ZANATA
SVEČANI PRIJEM U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
PRIJEM U 16. ARONDISMANU POVODOM POČETKA NOVE GODINE
SASTANAK SA PREDSEDNICOM GRUPE PRIJATELJSTVA FRANCUSKA-SRBIJA U NACIONALNOJ SKUPŠTINI
Arhiva vesti